Voordat je je barbet mag laten dekken heb je je aan een aantal strenge regels te houden namelijk; 

Beide ouderdieren moeten minimaal 2 keer hebben deelgenomen aan een door de Raad van Beheer en/of FCI gereglementeerde expositie en minimaal de kwalificatie ‘Zeer Goed’ op elke expositie onder verschillende keurmeesters hebben behaald. Minimaal 1 keuring van deze twee keuringen moet hebben plaatsgevonden op de minimale leeftijd van 15 maanden. Ook moet je bij de Barbetclub aangemeld staan als fokker. Het is ook mogelijk een kennelnaam bij de Raad van Beheer aan te vragen. Een kennelnaam is niet noodzakelijk om pups met stambomen te fokken.

Op medisch gebied moet je  jaarlijks de ogen(ECVO) en eenmalig de heupen (HD) laten testen en er dient een DNA onderzoek plaats te vinden. Je ziet wel dat je niet zo maar aan een nestje kan beginnen.

De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en blijven daar tot ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Wij kunnen ze zo de hele dag in de gaten houden en aan alle woongeluiden laten wennen. Ook de voorbereiding op het zindelijk maken gaat op deze manier een stuk makkelijker. Onze kleinkinderen komen dagelijks langs en helpen met de verzorging van de pups. Als de pups oud genoeg zijn laten we ze in onze tuin spelen. Na hun eerste inenting gaan we ze socialiseren door middel van een bezoek aan de basisschool van onze kleinkinderen, langs de spoorlijn lopen, een bezoek aan de kinderboerderij en winkelen in het tuincentrum. 

Als de pup 8 weken is gaat hij/zij voorzien van de eerste inenting, DNA-afstammingscontrole, paspoort, chip, stamboom en voer voor de eerste week naar zijn/haar nieuwe familie.